Your partner in personalised careHanden Groot

Spruyt hillen gelooft dat gezamenlijke innovatie de enige weg vooruit is in de farmaceutische markt.  In nauwe samenwerking helpen wij farmaceutische en medische professionals en organisaties om altijd voorbereid te zijn op elke volgende stap.  Door de juiste, unieke mix van producten, diensten en concepten voor iedere specifieke doelgroep en behoefte.

Wij zullen ons continu inspannen om op een professionele, enthousiaste en SLIMME manier SAMEN met onze klanten VERDER te komen.

Neem de voorsprongPower Point Neem De Voorsprong3

Vooruitdenken en doen. Het zit in ons DNA. We springen in op de laatste ontwikkelingen en trends. En wat we bedenken, maken we ook. Of het nu gaat om Verpakkingen, Drukwerk, Techniek, Medische Hulpmiddelen of OTC producten, met Spruyt hillen neem je de voorsprong. Daardoor hebben we een verrassend assortiment dat past bij jouw apotheek van nu. Waarmee we je ontzorgen, waarmee je vooruit kunt en de voorsprong kunt nemen op jouw concurrenten.

Samen houden we iedereen in beweging. Want jij hebt al in huis wat een klant zou willen, of waar hij of zij nog niet aan heeft gedacht. Zo pakken ook zij de voorsprong,naar een gezonder leven. 

 

Historie

1897

In dit jaar richtten de apothekers Spruyt en Hillen een coöperatieve in- en verkooporganisatie op. Spruyt Hillen & Co voorzag apothekers en medici van verbandstoffen, verplegingsproducten en producten voor de bereiding van geneesmiddelen. Deze coöperatieve benadering voorzag in een duidelijke behoefte: kwaliteit en inkoopgemak voor een gunstige prijs.

1899

In dit jaar stonden Spruyt en Hillen aan de wieg van OPG. Het was 'een zaak van en voor apothekers'. Zes jaar later volgde de integratie van beide ondernemingen; in 1905 nam OPG alle aandelen over van Spruyt Hillen & Co.

2001

In dit jaar werd Spruyt hillen overgenomen door het aan de Brusselse beurs genoteerde Omega Pharma NV. Omega Pharma is een internationaal opererende onderneming, die zich Europees marktleider mag noemen in OTC en Business to Business in de apotheek. Binnen de Omega Groep heeft Spruyt hillen zich ontwikkeld tot wat het nu is: de klantgerichte totaalaanbieder op het gebied van magistrale receptuur.

2007

In overeenstemming met de richtlijnen van de EU inzake GMP (Good Manufacturing Practice), GDP (Good Distribution Practice) en de eigen normen met betrekking tot de productkwaliteit, beschikt Spruyt hillen over een gevalideerd kwaliteitszorgsysteem met een ISO 9001 certificering.

Spruyt hillen heeft een kwaliteitshandboek waarmee de basis wordt gelegd voor het kwaliteitszorgsysteem. Standaard Werk Voorschriften en werkinstructies zorgen ervoor dat de bedrijfsprocessen onderling op elkaar afgestemd zijn met als doel een constante kwaliteit van alle Spruyt hillen producten te waarborgen.
Spruyt hillen beschikt over een groothandelsvergunning, een opiatenvergunning en diverse precusorenvergunningen.
Spruyt hillen wordt in het kader van GMP, GDP en de Opiumwet periodiek geïnspecteerd door de regionale inspecteurs van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Toekomstige cliënten voeren desgewenst auditeringen uit. Interne audits worden periodiek uitgevoerd door de kwaliteitsafdeling met als doel de interne procedures te controleren en eventueel te optimaliseren.
Ook hebben het Wetenschappelijk Instituut Nederlandse Apothekers (WINAp) en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuis Apothekers (NVZA) na diverse audits Spruyt hillen B.V. de titel betrouwbare toeleverancier voor grondstoffen en farmaceutische verpakkingen toegekend.

2015

Vanaf 2015 gingen er een aantal vergoedingsissues spelen met betrekking tot de bereidingen. De laagste prijs garantie werd ingevoerd en de zorgverzekeraars vergoedden bepaalde bereidingen niet langer.
Daarnaast werden steeds meer bereidingen geregistreerd waardoor ze niet langer als bereiding op de markt gebracht mochten worden.

2018

Om beter in te kunnen spelen op de nieuwe ontwikkelingen in de markt heeft Spruyt hillen gedurende 2018 afscheid genomen van het “oude” logo en een nieuw verfrissend logo en huisstijl geintroduceerd.

2019

Sinds 2019 kiezen wij voor duurzame verpakkingsmaterialen en plaatsen wij bij aankoop daarvan bomen zowel in Nederland als in een bomenproject in het buitenland.

2021

Langzaamaan is de focus van Spruyt hillen vervolgens verschoven van bereidingen en grondstoffen naar de productgroepen waar wij ons sinds januari 2021 volledig op focussen namelijk: verpakkingen, techniek, drukwerk, handverkoopmiddelen (OTC) en medische hulpmiddelen.

Samen houden we iedereen in beweging. Want jij hebt al in huis wat een klant zou willen, of waar hij of zij nog niet aan heeft gedacht. Zo pakken ook zij de voorsprong, naar een gezonder leven.

Met het nieuwe credo: “Neem de voorsprong” slaat Spruyt hillen een nieuwe weg in waardoor zij haar klanten nog beter van dienst kan zijn met een verrassend assortiment!

Power Point Neem De Voorsprong3

Werken bij Spruyt hillen

Spruyt hillen is al 125 jaar een betrouwbare leverancier voor de gezondheidszorg. Dagelijks werkt een team van 35 mensen samen om alle verpakkingen, technische apparatuur, drukwerk, medische hulpmiddelen en consumentenproducten bij de apotheken, groothandels, ziekenhuizen, thuiszorgwinkels en zorginstellingen te bezorgen.

De organisatie van Spruyt hillen bestaat uit de volgende afdelingen: 

Customer Service 
Dit betreffende de afdeling waar de vragen van onze klanten beantwoord worden, de orders verwerkt worden, en klanten benaderd worden voor acties.

Sales
Deze afdeling omvat het Intramural ene Extramurale buitendienstteam, die ziekenhuizen, apothekers en artsen bezoeken. Door middel van key account management wordt vanuit deze afdeling de contacten met o.a. de groothandels, ketens en industrie gewaarborgd.

Kwaliteit
Deze afdeling beheert het kwaliteitsproces en draagt zorg voor het kunnen garanderen van de voor de organisatie zo belangrijke kwaliteit. 

Logistiek & Inkoop 
Deze afdeling houdt zich onder andere bezig met het inkopen van het Spruyt hillen assortiment bij zowel nationale als internationale leveranciers, de planning van de forecast, het picken van de producten in het magazijn en de levering van de producten. 

Marketing 
Deze afdeling ontwikkelt en organiseert alle marketing- & communicatie activiteiten (online en offline) voor de organisatie. Hiertoe behoren o.a. de interne- en externe communicatie, productmanagement, digitale marketing, branding, huisstijlbewaking en de organisatie van congressen/events.

Finance 
Op deze afdeling worden de financiële afhandeling van de facturen, inkooporders, financiële planning en rapportages verzorgd.

De organisatie wordt geleid door de General Manager in nauwe samenwerking met het Management Team bestaande uit managers vanuit de disciplines Marketing, Kwaliteit, Human Resources en Supply Chain Management.
 
* Het verpakken van de producten van Spruyt hillen wordt mede verzorgd door een aantal medewerkers van Reinaerde. Reinaerde is een stichting die wil bijdragen aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. De cliënten van Reinaerde hebben binnen het kantoor van Spruyt hillen een eigen werkruimte waar ze onder begeleiding werkzaamheden verrichten voor het bedrijf. Er zijn veel verschillende producten en verpakkingen die cliënten wegen, tellen, inpakken, stickeren en stapelen op pallets. De opdrachten komen vanuit de afdeling Logistiek.

De cultuur van Spruyt hillen kan worden omschreven als ondernemend, open, enthousiast en transparant.

Aan de onderstaande values hechten wij veel waarde:

  • Customer is number 1
  • Entrepeneurship
  • Creativity
  • Quality
  • Speed of execution

 

Als jij jezelf hier ook in herkent, nodigen we je graag uit om te solliciteren op een van onze vacatures.

Vacatures

Open hier onze vacatures

Webpagina’s (27) Documenten (7)
There are no results