De toegevoegde waarde van Spruyt hillen 

Kirsten Dam, General Manager bij Spruyt hillen, vertelt in dit blog over de toegevoegde waarde van Spruyt hillen en hoe Spruyt hillen haar klanten in coronatijd extra voorziet in de ondersteuning, informatie en producten waar zij behoefte aan hebben.Blog Kirsten Dam

Op 27 februari kwam het nieuws naar buiten dat de eerste coronabesmetting in Nederland een feit was. Op 11 maart werd het coronavirus officieel erkend als een pandemie.  Toen was daar ineens de premier op tv, die vertelde dat we aan de vooravond van een uitdagende periode stonden en dat we in intelligente lockdown gingen. Voor onze klanten en patiënten een extra uitdagende tijd. Een tijd waarin Spruyt hillen zijn kracht kon inzetten om snel te schakelen en onze klanten de ondersteuning te bieden waar zoveel behoefte aan was op dat moment.

Iedereen bij Spruyt hillen is ondernemend. Als er een behoefte ontstaat in de markt dan kijken wij direct hoe wij die in kunnen vullen, dat zit in onze genen.

Zo boden wij meteen een informatieve poster aan die apothekers, ziekenhuizen en ondernemers konden ophangen. Op de poster stond het protocol voor handenwassen, hygiëne en hoe symptomen van corona te herkennen. In deze drukke periode wilden wij hiermee onze klanten ondersteunen.

Verder zijn we meteen op zoek gegaan naar producten als handreinigingspray en mondkapjes en hebben we als één van de eersten de balie preventieschermen en 3-in-1 hygiëne zuilen geïntroduceerd. Dit konden we zo snel doen doordat we een platte organisatiestructuur hebben en gewend zijn onderling samen te werken en elkaars specialiteiten te benutten. Daarnaast zijn we nooit bang om risico’s te nemen waardoor  we snel in kunnen spelen op de behoefte van onze klanten. 

Ook onze buitendienst stond ineens voor een uitdaging. Zij mochten de ziekenhuizen en apotheken niet meer bezoeken. Ook hier kwam het ondernemerschap naar boven en werd er direct aangeboden om de zuilen en schermen rond te brengen om deze zo extra snel ter plaatse te krijgen. Daarnaast was onze ompakafdeling onbemand. Onze ompakafdeling is onze sociale werkruimte. De collega’s van de ompakafdeling konden echter, vanwege de veiligheid voor hun eigen gezondheid, hun werkzaamheden niet voortzetten. De werkzaamheden zijn cruciaal voor het uitleveren van orders aan onze klanten en konden dus niet stil blijven liggen. Gelukkig werd dit direct goed door alle medewerkers van Spruyt hillen opgepakt en zijn alle orders op tijd de deur uit gegaan.

Duidelijke focus maar toch flexibel

Bij Spruyt hillen hebben we een duidelijke focus maar we blijven flexibel. Alles met het doel om de klant op nummer 1 te zetten. Dat is onze kracht.

Door onze jarenlange ervaring hebben we een uitgebreid netwerk. We zijn al ruim 120 jaar aanwezig in de apotheek. Onze mensen hebben veel ervaring en een lange staat van dienst. We zitten dus dicht op de markt. Dit zorgt ervoor dat we makkelijk benaderbaar zijn voor onze klanten en snel horen wat er speelt in de markt. Dit kunnen wij doorvertalen naar onze betrouwbare inkooppartijen.

Iedereen denkt mee en verplaatst zich in de klant. We zien en horen wat er gebeurt in de apotheken en denken na over hoe we de situatie continu voor hen kunnen verbeteren. Samen slimmer verder is niet voor niets ons credo .

Communicatie bleek een krachtige tool

In tijden van crisis bleek onze communicatie ook een krachtige tool. We hebben een grote diversiteit aan communicatiekanalen en weten zo iedereen te bereiken. Ook op het gebied van Direct to Consumer  hebben we veel attentiewaarde en kunnen we snel schakelen.

Buitendienst, binnendienst en marketing hebben nauw samengewerkt om de klanten te informeren over beschikbaarheid, nieuwe producten en productinformatie. We hebben onze kanalen ook benut om de zorg in het zonnetje te zetten en gratis informatie en materialen te delen. Daarnaast hebben we ons netwerk ingezet om een aantal ziekenhuizen te voorzien van handcreme voor hun personeel, als dank voor hun inzet. We kijken verder dan de korte termijn  en werken aan onze relaties. In tijden als deze is dat extra van waarde.

Het blijft een spannende tijd de komende maanden. We blijven ons dan ook inspannen om het dagelijks werk van onze klanten te vergemakkelijken. We denken vooruit, zijn niet bang om ergens in te springen en denken met u mee. We weten als geen ander  wensen en behoefte om te zetten naar de praktijk. U kunt er dus vanuitgaan dat wij niet stilzitten en blijven innoveren.

Webpagina’s (27) Documenten (7)
There are no results