Alles voor de apotheek: GMP-verpakkingen

Optimale functionaliteit en betrouwbaarheid, dat is waar (ziekenhuis)apotheekverpakkingen aan moeten voldoen. Al 125 jaar levert Spruyt hillen een breed assortiment verpakkingen voor allerlei toepassingen. Dit omvat het totale scala van primaire verpakkingen (o.a. tubes, flacons, flessen) tot en met secundaire verpakkingen voor het afleveren van geneesmiddelen aan de patiënt (o.a. stripvouwdozen, blokbodemzakken en papieren draagtassen). Wij vinden het belangrijk om onszelf continue te verbeteren en te innoveren waar mogelijk. Daarom kiezen wij ervoor om te voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

Verwijzing GMP Verpakkingen BlogGood Manufacturing Practice
Een goede manier van produceren, oftewel Good Manufacturing Practice (GMP). Dit is een bekend kwaliteitsborgingssysteem in de farmaceutische industrie. Wij begrijpen als geen ander hoe belangrijk veiligheid en kwaliteit van (primaire) verpakkingen voor de (ziekenhuis)apotheek zijn. Daarom zijn we continu bezig met het vernieuwen en updaten van ons GMP-pakket. Doseerspuitjes, medicatiecassettes, druppelflacons, glaswerk… voor al deze producten zijn analysecertificaten en productspecificatiebladen terug te vinden in onze webshop. Maar achter de schermen doen we nog veel meer om de kwaliteit van onze producten te waarborgen.

Primaire verpakkingen wederom WINap gecertificeerd
Elke twee jaar wordt er een audit uitgevoerd door het WINap (KNMP) voor het verpakkingsmateriaal uit ons GMP-pakket. Tijdens deze audit controleert een WINap-medewerker samen met een ziekenhuisapotheker o.a. ons magazijn, werkprocessen, overige certificeringen en de prestaties van onze leveranciers. Op 7 oktober jl. heeft deze periodieke controle weer plaatsgevonden. En met succes! Onze WINap certificering is opnieuw met twee jaar verlengd.

Maar er is meer…
Om een breed assortiment van primaire verpakkingen aan te bieden met de gestelde kwaliteitsgarantie en 100% traceerbaarheid werken we met verschillende (kwaliteits)procedures:

  • We controleren en beoordelen al onze leveranciers: bijvoorbeeld op de kwaliteit van het product, het klachtenpercentage en/of de leveringstandaard.
  • Alle leveringen zijn voorzien van chargenummers. Daardoor zijn alle producten herleidbaar en traceerbaar: van het productieproces tot en met de uitlevering.
  • Producten die door Spruyt hillen worden omgepakt, worden voorzien van een “casnummer” om zo de traceerbaarheid te waarborgen.
  • Alle GMP-leveringen worden gecontroleerd door onze quality officers voordat deze worden vrijgegeven: zij controleren o.a. het product zelf, aantallen, etiketten en chargenummers.
  • Bepaalde producten worden periodiek gecontroleerd door het WINap. Zo worden klysma flacons bijvoorbeeld gecontroleerd op lekkage.

Van toegevoegde waarde
Ons ompakteam zorgt ervoor dat verschillende verpakkingsmaterialen worden samengevoegd tot één bruikbaar product of dat bulkleveringen in kleinere hoeveelheden worden verpakt. Al ruim 15 jaar voert een team van toppers met een verstandelijke beperking deze ompakwerkzaamheden uit. Van iedere medewerker wordt uiteraard zorgvuldig ingeschat wat hij of zij kan (en leuk vindt om te doen). De quality officers van Spruyt hillen kennen de mensen van het ompakteam goed. Zij trainen de begeleiders (die op hun beurt de medewerkers trainen), zodat veiligheid en kwaliteit altijd gewaarborgd blijft. Daarnaast controleren we iedere levering voordat deze de deur uit gaat. Zo waarborgen we onze hoge standaard én creëren we meerwaarde voor meer dan alleen onze klanten.

Door nauwe samenwerkingen met farmaceutische/medische professionals en organisaties, begrijpen we heel goed hoe we de (ziekenhuis)apotheek kunnen ontzorgen. We gaan partnerships aan met de beste leveranciers en specificeren ons aanbod naar de behoefte van de markt. Zo bieden we een uniek en breed assortiment verpakkingsproducten, die voldoen aan een hoge kwaliteitstandaard.

Alles in huis wat past bij jouw apotheek van nu!

Klik hier voor een overzicht van onze GMP-verpakkingen.

Mis je iets in het GMP-assortiment? Neem contact op met onze afdeling Kwaliteit via kwaliteitszorg@spruyt-hillen.nl. Samen zorgen wij ervoor dat we ons assortiment blijven uitbreiden en vernieuwen.

Webpagina’s (27) Documenten (7)
There are no results